Wie en wat is Eva'Z?

Iets over jezelf schrijven valt niet altijd mee, daarom is het des te leuker dat na een leuk gesprek met de eigenaresse van Kidsproof Nijmegen er een leuke blog gepubliceerd is (zie hieronder). Veel lees plezier! En ik hoop dat ik jullie hiermee heb weten te overtuigen een bestelling te plaatsen of contact met me op te nemen over de mogelijkheden.

Vrolijke kinderkleding van Eva'Z

Onlangs ging ik een avondje op bezoek bij Eva Janssen van Eva'Z kinderkleding. Samen hadden we een leuk gesprek over haar passie voor het maken van unieke, hippe en kleurrijke kinderkleding voor jongens en meisjes!

Eva is in het dagelijks leven moeder van een dochter (8 jaar) en een zoon (5 jaar), getrouwd en analist bij Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft een creatief beroep en die creativiteit komt ook terug in haar passie voor het maken van unieke en handgemaakte kinderkleding.

Hoe is Eva'Z kinderkleding ontstaan?
Eva's moeder is coupeuse van beroep dus het naaien is haar eigenlijk een beetje met de paplepel ingegoten. Van haar leerde ze het ontwerpen van kleding, uittekenen van de patronen, het naaien en kreeg ze tips en adviezen aangereikt. Eva was zelf ook altijd al bezig met het zoeken naar leuke stofjes als ze op een markt of in een stoffenwinkel liep. Sinds de geboorte van haar kinderen begon ze met het maken van kinderkleding en is haar hobby weer nieuw leven ingeblazen. In eerste instantie maakt ze kleding volgens een patroon voor kinderkleding uit een van de naaibladen die ze kocht. Vervolgens kreeg ze er steeds meer routine in en lukte het haar een bestaand patroon om te bouwen tot iets eigens en ontwierp ze haar eigen jurkjes, rokjes, broekjes en meer.

Haar kinderen dragen haar zelfgemaakte, unieke kinderkleding en daar kreeg ze altijd veel leuke reacties op. De ene na de andere bestelling vanuit familie en vrienden volgde. Dat was voor haar de reden om haar passie nu toch echt wat serieuzer aan te pakken en vanuit daar is Eva'Z ontstaan. Samen met een goede vriendin, ook zelfstandig ondernemer, besprak ze alle aspecten rondom het ondernemersschap en dat gaf haar het vertrouwen om zelf ook te gaan starten met haar bedrijf. Het begon met foto's van zelfgemaakte kleding op Facebook posten en sinds voorjaar 2017 is hieruit Eva'Z kinderkleding ontstaan! Ook is Eva met haar prachtige kinderkleding te vinden op markten en beurzen in de regio.

Kleurrijke kleding
Eva kiest heel bewust voor het maken van kinderkleding met kleurrijke stoffen. Eva'Z staat voor vrolijk, hip, uniek, goede kwaliteit en mooie afwerking. Haar idee is dat elk kind kleurig door het leven moet kunnen gaan. Ze hoopt met haar kinderkleding een glimlach te kunnen toveren op elk kindergezicht. Eva'Z maakt kleding vanaf maat 86 t/m 152 en de collectie bestaat uit jurkjes, dubbelzijdige rokjes, broekjes, shirtjes, joggingbroekjes en meer. In de winter komen ook de sweaters, longsleeves en winterjurken in de collectie. Leuk om te weten: ze maakt ook leuke setjes voor moeder en dochter (twinning).

Stoffen
Regelmatig plant Eva een ritje naar Duitsland waar ze haar favoriete stoffen groothandell een bezoekje brengt. Ze vindt het heerlijk om daar op haar gemakje door alle stoffen te snuffelen en dan na een paar uurtjes met een auto volgeladen met rollen stof weer voldaan naar huis te rijden! Eva'Z kinderkleding is gemaakt van een hoge kwaliteit tricotstof, joggingstof en sweatstof/french terry. French terry is dikker dan gewone tricotstof, maar dunner dan joggingstof. Als ze in een stoffenwinkel haar voorraad stofjes inslaat, let ze er ook echt op dat ze te maken heeft met kwaliteitsstoffen met een echt label. Ook wast ze de stoffen voordat ze er kleding van maakt. Zo ziet ze meteen wat de stof gaat doen als het gewassen wordt.

Toen ik bij haar thuis op bezoek was, kreeg ik allerlei soorten stofjes te zien. Hele bakken met jongens- en meidenstoffen werden op tafel gezet. Vol bewondering stond ik te kijken naar de enorme hoeveelheid stoffen die ze heeft en erg leuk om te merken dat ze er ook met zoveel enthousiasme over vertelt. Natuurlijk kon ik het niet laten om zelf even een stofje uit te zoeken om daar een mooi verjaardagsshirt voor mijn zoon van te laten maken door Eva. Het stoere skateboardshirt dat ik eerder in haar webshop had gezien sprak me enorm aan en toen ik het stofje in het echt zag, was ik verkocht!Waar is de kleding te koop?
De kinderkleding is te koop via de webshop Eva'Z kinderkleding. Heb je iets leuks gezien in de webshop, maar wil je dit in een ander stofje? Dan kan Eva de kleding helemaal naar jouw wens maken. Ook bij Studio Zoef in Nijmegen-Oost heeft Eva een mooi plekje in de winkel waar haar kledingstukken hangen. Regelmatig vind je Eva'Z kinderkleding ook op leuke beurzen en markten. Zo stond ze laatst op de Feel Good Market in Eindhoven.

Ben je ook op zoek naar vrolijke, hippe, unieke, kleurrijke en handgemaakte kinderkleding voor je kids? Neem dan eens een kijkje op de site van Eva'Z kinderkleding! Of ontmoet Eva en haar kleding in levende lijve op een markt of bij haar thuis. Volg Eva'Z ook op Facebook of Instagram.

© 2017 - 2020 vanevaz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel